Det finnes i utgangspunktet fire ulike typer papirkopper med eget design. Men hvis du ønsker at det trykte designet skal skille seg tydelig ut, og hvis du ønsker å bestille mindre opplag, står valget mellom kopper med enkelt- eller dobbeltlag.
Det er vanskeligere å få et skarpt og tydelig trykk på en ripple- eller dimple wall-kopp, og vi har bare sett produksjonsserier i Europa for bestillinger på 10.000 og oppover på denne slags koppen.Papirkopper finnes også i mange forskjellige tykkelser. Papptykkelsen kan variere, og det vil også påvirke den endelige prisen. Det finnes ikke én tykkelse som definitivt er bedre enn de andre, men snarere avhenger alt av hva du skal bruke den til.Vi begynner derfor med å se på valget mellom pappbeger med enkeltlag og pappbeger med dobbelt.Hvilken type pappkrus og tykkelse du bør velge, avhenger av en rekke forhold. Nedenfor har vi listet opp de hensynene vi selv alltid tenker på når vi snakker med en kunde om hva de skal velge. Du er alltid velkommen til å sende oss en e-post eller ringe oss hvis du er usikker på hvilket alternativ som passer best for deg.
Pappkoppen med enkeltlag er den vanligste koppen ettersom den er mest økonomisk og kan brukes til flest formål. Den egner seg spesielt godt til kalde drikkevarer, men brukes også i mange tilfeller til varme drikker. Vår egen lille hovedregel er at enkeltveggede kopper er ok til varme drikker med melk, og som ikke inneholder noe kokende innhold. Men hvis vi bruker denne koppen til en americano, nybrygget filterkaffe eller te, blir utsiden av koppen ganske varm. Dette kan ofte bety at det er nødvendig å holde koppen øverst eller sette den i en koppholder. Det kan også hjelpe å bruke en ekstra kopp, men det er ikke like bra som å bruke en dobbeltlagskopp. Du kan lese hvorfor i neste avsnitt!
Den mest brukte papptykkelsen i Europa for enkeltveggede kopper er enten 275 g eller 320 g.Det kan være vanskelig å si nøyaktig hvilken tykkelse du bør velge. Alt avhenger av hva du skal bruke dem til og hvilket budsjett du har.Hvis koppene bare skal brukes til kald drikke, er det sjelden noen grunn til å bruke ekstra penger på ekstra papp.Hvis det er snakk om varm drikke, er det heller ikke alltid like enkelt, og det avhenger av hvilken temperatur du skal servere drikken ved og hvor folk står når de har koppen i hånden.Hvis du først og fremst er opptatt av å holde drikken varm, anbefaler vi vanligvis at du velger en dobbeltveggsversjon. Takket være luftlaget får du betydelig mer varme for pengene.Enkeltveggede kopper fås vanligvis bare med matt (ubestrøket) overflate.
Dobbeltlagskoppen / ”The Comfort Cup”
Vi kaller ofte dobbeltlagskoppen for komfortkoppen, rett og slett fordi den gir opplevelsen et ekstra nivå av luksusfølelse. Koppen kjennetegnes av det ekstra laget med papp.En vanlig misforståelse som vi støter på, er at folk ofte tror at det er de ekstra grammene med papp som gir koppen sin isolerende effekt. I virkeligheten er det først og fremst luftlaget mellom de to papplagene som fungerer som isolering, og gjør at koppen bevarer varmen. Dobbeltlagskopper fungerer egentlig på samme måte som doble vinduer. Så hvis du har planer om å servere veldig varme drikker, og hvis budsjettet tillater det, anbefaler vi at du velger en kopp med dobbetlag. Dette vil alltid være billigere enn å bruke to enkeltveggede kopper sammen, og det gir et kjempebra resultat for kunden, enten de tar varme eller kalde drikkevarer med seg på farten.Vi anbefaler vanligvis pappkrus med dobbeltlag med trykk hvis du serverer svært varme drikker og ikke vil at kundene skal føle at koppen er for varm å holde i. Denne koppen har også en viss grad av eksklusivitet ettersom den er behagelig å holde i, samtidig som den har en flat overflate som gir den et knivskarpt utseende. Dobbeltveggede kopper er perfekte for bedrifter der kundene drikker over lengre tid, ettersom det isolerende luftlaget bidrar til å holde innholdet varmt.
Vi tilbyr kopper med dobbeltlag med enten blank (belagt) eller matt (ubelagt) overflate. Som en siste finesse har de matte koppene med dobbel vegg tekstur, noe som gir dem en røffere og mer naturlig følelse. Våre standard dobbeltlags pappbeger har en matt overflate, da dette er mest populært blant kundene våre, men vi lager den med glede med en blank overflate. Den mest brukte kartongtykkelsen i Europa for disse typene beger er enten 275 g/m2 + 205 g/m2 (utvendig lag) eller 320 g/m² + 300 g/m².Når det gjelder dobbeltlags pappbeger, vil det i de fleste tilfeller ikke lønne seg å betale mer for ekstra papptykkelse, fordi luftlaget gir nok varmebevaring på egen hånd.Vi har de forskjellige tykkelsene på lager og sender deg gjerne noen prøver. Vi kan skrive så mye vi vil på denne siden, men ingenting kan måle seg med følelsen av å ha selve koppen i hånden.